Mitä päälle kesän juhliin?

Häämöttääkö lähitulevaisuudessasi loma, muutamat kesähäät, synttärit ja puutarhajuhlat? Mietitkö mitä pukea ylle ja miten välttyä lämpöhalvaukselta tyylistä tinkimättä?

Etikettioppaat jauhavat loputtomiin navyn puvun iloista ja siinähän ei mitään vikaa olekaan. Siniset puvut kirkkaasta yönsiniseen ovat melkein aina oikein ja helpoin ratkaisu juhlapukeutumiseen. Jos se ei kuitenkaan tunnu sun omalta jutulta, vaihtoehtojakin toki on. Pelisäännöt on kuitenkin hyvä tuntea ennen kuin niitä rikkoo.

Ensi töiksesi selvitä itsellesi kuka olet, kenen ja mihin juhliin olet menossa. Pukeutumisen tarkoituksena on 1. osoittaa kunnioitusta kutsuvaa tahoa ja tilaisuutta kohtaan 2. ilmaista itseään, tässä järjestyksessä. Valitse yllesi (aina) vaatteet, joissa on OIKEESTI mukava olla ja joissa sulla on sellainen fiilis, että olisit valmis valloittamaan maailman (älä kuitenkaan jätä esim. morsianta varjoosi ks. em. kohta 1.). Muista myös, että onnistuneesta asusta ihmisille jää mieleen kuka olet, ei pelkästään se miten pukeuduit.

Juhlapukeutumisen perusasiat, joita ei kannata jättää mainitsematta:

  • Huolehdi siitä että vaatteet ja jalkineet ovat puhtaat, siistit ja ehjät
  • Sovita vaatteet reilusti ennakkoon varmistuaksesi niiden kunnosta ja istuvuudesta
  • Suosi (harvaan kudottuja) luonnonkuituja, niin ilmastoit itseäsi parhaiten. Näitä ovat esim. Villa, puuvilla ja pellava.
  • Vaaleat värit ovat pop, paitsi jos vaatekaappisi väriskaala on 50 mustan sävyä, eikä värit ole mahdollisuus,  niin sitten pukeudu mustaan. (tää oli sulle Juha <3)
  • Mitä formaalimpi tilaisuus ja etäisempi tuttavuus on kutsuvana tahona, sitä varmemmin tukeudu kutsun pukukoodin orjalliseen noudattamiseen, eli siihen tummaan pukuun.
  • Ja vielä pieni suloinen pätkä juhlaetikettiä:
    Mahdollisen juhlien isännän riisuttua takin, (ei ennemmin, eikä myöhemmin) seuraa esimerkkiä ja luovu samalla myös solmiosta.

Kun juhlapukeutuminen on mietitty ennakkoon toimivaksi ja oman näköiseksi, niin ei tarvitse kärvistellä, vaan voi keskittyä nauttimaan juhlien tunnelmasta ja hyvästä seurasta, sillä sehän juhlissa on tärkeintä.  Näillä keloilla päässee jo pitkälle, mutta jos haluat katsoa homman kuntoon ammattilaisen kanssa, niin pistä viestiä. Tein nyt kokeeksi täsmätuotteen juhlijoita varten, jossa lupaan laittaa budjettiin ja tyyliisi sopivan juhla-asun kuntoon alle kahdessa tunnissa. Hyviä kesäjuhlia sulle!

Milla Vilska