Hillfort itse äänessä

On tullut aika laittaa Hillfort podcastin ensimmäinen kausi pakettiin. Päätän kauden monologiin ja kerron teille hieman itsestäni ja yrityksestäni, Hillfortista.

En varsinaisesti tiedä miten intohimoni miesten pukeutumista kohtaan on syntynyt, muistan kuitenkin kiinnittäneeni siihen aina huomiota ja viihtyneeni merkittävästi paremmin tavaratalojen miesten osastoilla tutkien ja etsien vaatteita jollekin toiselle kuin itselleni. Miesten (klassisessa) pukeutumisessa minua miellyttää selkeys, ajattomuus, kestävyys ja laadukkuus, jotka loistavat poissaolollaan trendejä jahtaavilla naisten osastoilla. Ensimmäinen kosketus miesten pukuihin tuli isoveljeni kautta, jonka uniformuksi puku tuli viimeistään oikiksen jälkeen (tosin muistan äitimme avautuneen hänen lukuisista jääräpäisistä pukuhankinnoista lapsuusvuosista alkaen). Hän tutustutti minut mm. sellaisiin kummallisuuksiin, kuten oxfordit, derbyt ja kalossit, ja taisin asioida hänen kanssaan Vaatturiliike Saumassakin, vielä kun he sijaitsivat Arkadiankadulla.

Taskuliinan säätäjä kuvauksissa – sisko ja sen veli. Kuva: Ateljee Mäntyniemi

Podcast syntyi varsin itsekkäistä tarpeista: Halusin tavan oppia lisää, syventää osaamistani ja tutustua uusiin ihmisiin alalla. Samalla opin vanhoista tutuista lisää ja säännöllisesti julkaistavana elementtinä podcast toi myös ryhtiä ja focusta tekemiseen. Taisin todetakin, että vaikkei Hillfort podcast saisi yhtään kuulijaa olisin voittanut jo monilla tarinoilla, uusilla ystävillä, jotka jakavat intohimoni, sekä kasvaneella tiedolla ja osaamisella – vaikka rehellisesti sanottuna esiintyjä minussa kaipaa aina yleisöä ja tarve jakaa tietoa alasta on minulle merkittävä driving force. Kiitos siis sinulle, kuulija. Halusin tehdä podcastin suomalaisista tekijöistä ja suomeksi, koska sellaista ei ole tällaisella laajudella tehty. Brittijournalisti Aleks Cvetkovicin HandCut radio on joiltain osin varmasti inspiroinut omaa tekemistäni – suosittelen kuuntelemaan.

Vaikka Juhannuksen myötä jäämme kesätauolle, kuten puoli Suomea, fear not my friend – toinen kausi on jo suunnitteilla ja ensimmäiset vieraatkin kutsuttu. Jos sinulla on mielessäsi joku, joka ansaitsisi tulla haastatelluksi, nyt on aika toimia! Ota yhteyttä ja jaa ajatuksesi minulle. Palaute ja aihepiiriehdotukset otetaan myös ilolla vastaan. Radiohiljaisuuden aikana voit nauttia menneistä jaksoista vaikkapa Spotifyssa. Lisää sarja seurattaviin, niin saat uudet jaksot ensimmäisenä kuultavaksesi.

Mutta nyt on minun vuoroni olla äänessä. Oheisessa jaksossa paljastan esikuvani ja annan vinkkini sinulle, joka pohdit ja etsit tyyliäsi. Enjoy!

Kuuntele Spotifyssa

Milla Vilska